Syntymäkotimitali

Sibelius-syntymäkotimitali

Hämeenlinnan Sibelius-Seura on valmistuttanut Sibelius-Syntymäkotimitalin Jean Sibeliuksen juhlavuodeksi 1985. Mitali on lyötetty kuvanveistäjä Annu Eklundin laatimien luonnosten perusteella Kultakeskus Oy:ssä. Seuran antamien suuntaviivojen mukaisesti mitalin toinen puoli kuvaa Sibeliuksen säveltaidetta ja sen leviämistä ympäri maailmaa ja toinen puoli Sibeliuksen syntymäkotia Hämeenlinnassa teksteineen ja vuosilukuineen.

Syntymäkotimitaleja jaetaan vuosittain seuran juhlakokouksessa Sibeliuksen syntymäpäivänä. Pronssiset mitalit ovat joko numeroituja että numeroimattomia. Mitaleja on myös hopeisia.

Mitali b

Kuvat: Ilkka Näveri

mitali a

 


Sibeliuksen syntymäkotimitalien yleisistä jakoperusteista

Mitali voidaan jakaa musiikillisin perustein suomalaisille tai ulkomaalaisille muusikoille kansainvälisesti merkittävästä työstä, jossa Sibeliuksen musiikilla on merkittävä osuus. Nämä kappaleet numeroidaan. Toisena jakoperusteena on merkittävä työ Hämeenlinnan musiikkielämässä sekä muu toiminta Sibelius-Seuran tavoitteiden toteuttamiseksi.

Musiikin lisäksi tämän mitalin jakamisella halutaan arvostaa myös suurta, poikkeuksellisen mittavaa työtä muun kulttuurin kuin musiikin alalla. Edellytyksenä on myös se, että sillä on merkittävä vaikutus Hämeenlinnan kulttuuriprofiilin kohottajana.

Syntymäkotimitalit ojennettu. Onnea sopraano Tuuli Takala ja Sibelius Piano Trio.  8.12.2013  Sibeliuksen syntymäkoti.

Syntymäkotimitalit ojennettu. Onnea sopraano Tuuli Takala ja Sibelius Piano Trio. 8.12.2013 Sibeliuksen syntymäkoti.

Kuuntele: Sibelius kapellimestarina, Andante Festivo 1.1.1939