Seuran toiminta

Vuonna 1958 perustetun Hämeenlinnan Sibelius-seuran tehtävä on sääntöjen mukaan vaalia Sibeliuksen musiikkiperintöä, tehdä Sibeliuksen elämäntyötä tunnetuksi ja olla mukana edistämässä seudun musiikkikulttuuria. Näitä tehtäviä perinteikäs kulttuuriseura toteuttaa monin tavoin. Jäsenet voivat valita itselleen parhaiten sopivia toiminnan muotoja. Hyvin sopii se, että seuraa kirjeiden ja/tai sähköpostin kautta tulevaa tiedotusta, mutta myös aktiivista tekemistä löytyy kaikille halukkaille.

Seuralla on vuosittain syys- ja kevätkokoukset Sibeliuksen syntymäkodissa. Näihin sääntömääräisiin kokouksiin ovat kaikki jäsenet lämpimästi tervetulleita. Seura järjestää pari kertaa vuodessa ooppera- tai konserttiretken. Retket ovat helppo ja hauska tapa päästä kohtuuhinnalla korkeatasoiseen tapahtumaan hyvässä seurassa.

Kesäsunnuntaisin Sibeliuksen syntymäkodissa on matineasarja, jossa Sibelius-opiston nykyiset ja entiset oppilaat esiintyvät. Konsertteihin voi tulla kuulijaksi, mutta myös isännäksi/emännäksi, joka tarkoittaa seuran toiminnan lyhyttä esittelyä tilaisuuden alussa.DSCN5153 Osallistuminen Elomessuille  on muodostunut jo perinteeksi. Kaksipäiväisillä messuilla tarvitaan seuran osastolle päivystäjiä, arpamyyjiä ja esiintyjiä.

Uutena toimintana olemme aloittaneet pienimuotoisia kiertueita Hämeenlinnan vanhainkodeissa ja palvelutaloissa. Soitto- ja laulutaitoiset haastamme mukaan toteuttamaan tätä tärkeää työtä. Toimimme myös kiinteässä yhteistyössä Sibeliuksen syntymäkaupunki –säätiön (Sibelius Celebrations) kanssa. Erityisesti Sibeliuksen Syksyn (mm. Sibelius Fantasia) ja Itsenäisyys Fantasian aikoihin tarvitaan paljon vapaaehtoisia valvonta- ja ohjaustehtäviin. Pitkin vuotta on tarjolla lipunmyynti-, vaatenaulakko- ja muita käytännön tehtäviä eri puolilla Hämeenlinnaa.

Vuoden kierron päättää Sibeliuksen syntymäpäivä, jota vietetään 8.12. Päivän ohjelmaan kuuluvat seppeleenlasku ja Finlandia-hymni Sibeliuksen patsaalla, seuran juhlakokous sekä illan juhlakonsertti. Syntymäpäivänä seura jakaa syntymäkotimitaleja ansioituneille suomalaisille ja ulkomaisille taiteilijoille.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan Sibelius-seuraan kuuluu noin 260 jäsentä. Tavoitteemme oli olla Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuonna 2015 maailman suurin Sibelius-seura. Tavoitteeseen on jo päästy. (Jäsenmäärältään seuraavaksi suurin seura on Japanin Sibelius-seura.)

  • Tietoa seuran toiminnasta saa kotisivujen lisäksi Sibelius-seuran Facebook-sivuilta ja paikallislehdistä.
  • Yhteystiedot-valikosta löydät myös palautelomakkeen

Kuuntele: Josh Bell, Romance op.78, no 2